Социалният патронаж ще доставя и храната на децата от млечните кухни, поема ангажимент и към горещия телефон за храна от нуждаещи се

Домашният социален патронаж от понеделник, 23 март, поема още два ангажимента, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Освен доставката на храна на 447-те свои потребители, патронажът ще осигури и транспорта за разнасянето по домовете на храната на децата от млечни кухни към двете ясли в Разград – общо 67 малчугани. Това ще се случва между 11,00 и 12,30 ч.

Също от понеделник, патронажът ще купува и доставя хранителните продукти на нуждаещи се граждани, подали заявка на горещия телефон 084/618 218. Там се приемат заявки за лекарства и стоки от първа необходимост. Заявки се приемат от трудноподвижни, възрастни, лежащо болни, самотно живеещи и лица от уязвими групи, които нямат близки на територията на града. Вече 12 човека са се възползвали от тази услуга. Служителите на патронажа ще изпълняват само заявките за хранителни продукти, сумата покупките трябва да получават още при попълването на заявката при първото посещение в дома на нуждаещия се от помощ.

Купуването и доставката на лекарства на нуждаещите продължава да се извършва от служители на отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Общината.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.