Сорос: Победа на Украйна ще доведе до разпадане на Руската империя

Победа на Украйна във войната с Русия би довела до разпадането на Руската империя. Това предвеща милиардерът Джордж Сорос вчера при откриването на Мюнхенската конференция по сигурността.

В речта си роденият в Унгария инвеститор допълни, че САЩ ще подкрепят Киев, но Джо Байдън е предупредил украинския лидер Володимир Зеленски, че има граници в това, което е склонен да направи. Сорос не разкри източника на информацията за думите на американския президент. “Трета световна война трябва да бъде избегната на всяка цена и подкрепата на Европа за Украйна трябва да бъде запазена”, смята милиардерът. Според него руската армия е зле ръководена, лошо оборудвана и деморализирана, заради което Владимир Путин се е обърнал към наемническата група “Вагнер”, която да възпре украинските сили. “Този ход проработи. С помощта на затворници “Вагнер” започна да печели територия. Украйна се изправи пред стратегически избор: да затъне при задържането на “Вагнер” или да позволи на Русия пропагандна победа и да запази ограничените си ресурси за контраатака”, отбеляза Сорос .

“Страните от бившия Съветски съюз нямат търпение да видят руснаците победени в Украйна, защото искат да утвърдят своята независимост. Това означава, че украинска победа ще доведе до разпадане на Руската империя. Русия вече няма да представлява заплаха за Европа и света Това би било голяма промяна към по-добро. Би донесло огромно облекчение на отворените общества и би създало огромни проблеми на затворените”, убеден е Сорос .

Cross.bg

Hits: 134

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.