Сняг ли? Пролет в края на януари, градусите гонят 15

Вместо сняг, топло и слънчево време ще ни радва до края на януари, категорични са синоптиците.
Затоплянето, което започна от вчера, ще продължи и през уикенда и на много места градусите ще подгонят необичайните за края на януари 15 над нулата. Сутрините ще останат студени, като минималните температури твърдо ще останат под нулата, но през деня бързо ще се затопля.
Днес ще бъде предимно слънчево, следобед с разкъсана висока облачност. Максималните температури на места ще достигнат 14-15 градуса, за София – 11.
В неделя ще остане все така топло и градусите отново ще бъдат около 15. Облачността постепенно обаче ще се увеличава, като в нощта срещу понеделник и в понеделник от запад на изток слабо ще превали, на повече места основно в Западна и Южна България.
В понеделник дневните температури слабо ще се понижат, но още във вторник облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево време. Така още от вторник градусите на много места в страната отново ще подгонят 15, каквито ще останат до началото на февруари.
А за любителите на зимните спортове остава успокоението, че условията за ски в големите ни курорти са отлични. Днес в Банско ще се проведе и втория старт от Световната купа за жени, след като вчера голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин спечели спускането.
Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.