Служители от Дома в Просторно направиха дарение за бежанците от Украйна

Служителите в Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно направиха дарение за бежанците от Украйна, съобщиха от пресцентъра на Община Разград.

25 човека са предоставили лични средства, с които са купени хигиенни материали, съобщи директорът на комплекса Данаила Шишева. Със събраните 150 лева са осигурени памперси, носни кърпички, бебешки сапуни и шампоани, паста за зъби, мокри кърпи и тоалетна хартия. Днес те бяха предоставени на Областния съвет на Български червен кръст с приемо-предавателен протокол, в който се уточнява, че продуктите са за нуждите на бежанците от Украйна.

„Досега вие помагахте на нашите потребители, сега е ред и ние да помогнем на хора в нужда чрез вас“, заяви Данаила Шишева пред директора на секретариата на Областния съвет на БЧК – Разград д-р Милена Кехайова.

„Най-вече памперсите, но и останалите предоставени материали, са сред най-необходимите за бежанците“, обясни д-р Кехайова. Всеки ден в БЧК – Разград идват по няколко дарители, базата на доброволческата организация вече се посещава и от украинци, които имат нужда от тези дарения.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.