Служебната власт обяви грандиозен проект за разширяване на “Тракия” от София до “Марица”

Да се разшири магистрала “Тракия” в участъка от София до магистрала “Марица”. Такъв грандиозен проект обяви служебният регионален министър Иван Шишков в Пловдив.

“Ще оставя една идея на следващото редовно правителство, която съм я коментирал вече с колегите от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ), да започват да правят задания в тази посока”, уточни министърът, допълвайки, че също така ще е необходимо проектиране и оценка за въздействие на околната среда, което обикновено отнема години.

По думите му “Тракия” в този участък е “абсолютно тясна” и не може да поеме движението и затова било изключително неотложно тя да бъде разширена. Направи съществената вметка обаче, че плановете за разширяването на магистралата са в съвсем първоначален етап. “Затова си позволяваме да започнем тази процедура, независимо че сме служебен кабинет, защото всеки ден е важен за такива обекти”, отбеляза Шишков.

Разстоянието между София и пътен възел “Оризово”, където е връзката между “Тракия” и “Марица”, е около 182 км. Съгласно обявените планове на служебния регионален министър разширяване на магистралния път в двете посоки означава строителството на минимум две нови ленти с обща дължина 364 км.

Подобна идея за разширяване на “Тракия” се обявява периодично в публичното пространство, но досега ставаше дума за разширяване на магистралата само до Пловдив, а не чак до връзката с “Марица”. За пръв път тази идея беше лансирана от бившия регионален министър Николай Нанков през 2017 г. по времето на третото правителство на Бойко Борисов.

Министърът увери, че служебното правителство ще остави за следващия редовен кабинет подробни устройствени планове за строителството на около 100 км магистрали.

Dnevnik.bg

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.