Сливат WhatsApp, Instagram и Messenger в едно

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг планира да интегрира чат услугите на WhatsApp, Instagram и Facebook Messenger в едно, засилвайки контрола си върху разпръснатите подразделения на компанията в момент, в който бизнесът му се бори със серия от скандали, пише The New York Times.

Въпреки че и трите услуги ще продължат да оперират като отделни приложения, основната чат инфраструктура ще бъде унифицирана, допълват източниците.

Работата по проекта е все още в ранен етап и плановете са да бъде завършена до края на тази година или началото на 2020 г., посочват още те.

Освен това Зукърбърг е наредил всички приложения да имат криптиране “от край до край” – значителна стъпка за защита на съобщенията от разглеждане от други лица освен участниците в разговора.

Чрез свързването на инфраструктурата на приложенията Зукърбърг иска да увеличи полезността на социалната мрежа, като направи милиардите ѝ потребители силно ангажирани в цялата екосистема. Ако хората влизат по-често в услугите на Facebook, те могат да се откажат от конкурентните чат приложения, като тези на Apple и Google, твърдят източниците, пожелали да останат анонимни, защото въпросът е конфиденциален.

Dnes.bg

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.