Скандалът с апартаментите нанася сериозни щети на ГЕРБ, отчитат от “Алфа Рисърч”

Съществени щети върху образа и доверието към ГЕРБ във важен политически момент. До това са довели разкритията за придобити от властимащи на различни позиции евтини апартаменти и подадените в тази връзка оставки, отчита последното проучване на агенция “Алфа Рисърч”, публикувано днес.

Изследването обхваща обществените нагласи към 22 – 26 март 2019 г. и съвпада по време с хода на скандалите.
Началните реакции на хората, измерени в хода на развитието на скандала, са твърде остри – 10.3% са на мнение, че няма проблем в придобиването на апартаментите, това е предизборна атака от страна на опозицията. Според 66.6 на сто обаче това е злоупотреба с влияние на хора във властта. Почти всеки втори от симпатизантите на ГЕРБ (47.3%) също споделя това мнение.
“Извън конкретната ситуация в по-общ политически план чувствително ерозира образът на ГЕРБ по отношение на заявката за решителна борба срещу корупцията, с която дойде на власт през 2009 г.”, отбелязват още от агенцията. Към момента едва 12.8% от българите са убедени, че ГЕРБ е партията, която води по-принципна битка в тази посока. За БСП така мислят 11.3% от анкетираните. 7.4 на сто са на мнение, че истинската битка се води от “други политически сили”.
Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.