„Синята зона“ „порасна“ с 47 места

Всичките 18 докладни записки, внесени от кмета на Денчо Бояджиев и заместниците му Полина Иванова и Добрин Добрев бяха приети на юнската сесия на Общинския съвет.
Първа в дневния ред бе докладната записка за изменение на Наредба №12 за организацията на движението по общинските пътища и улици на територията на Община Разград, свързана с разширяване на синята зона с 47 броя платени паркоместа в централната градска част: източно отджамията „Ибрахим паша” и от източната част на Момина чешма и северно от блок 21 на бул. „България”. С 23 гласа „за“ и 1 „против“ докладната бе приета.
С пълно единодушие бяха приети две предложения за предоставяне на дарение – едно от фирма и едно от физическо лице. Фирма „Ем-пак” ООД предоставя на Община Разград два поземлени имота на територията на бившия ВРЗ ”Цар Калоян” с площи съответно 227 кв.м и 242 кв.м. Второто предложение за дарение е от бизнесмена Мартин Нешев и е свързано с имот с начин на ползване второстепенна улица в същия район – бившият Военен завод. Площта му е 2223 кв.м.
Утвърдени от съветниците бяха и няколко докладни записки, чиято реализация ще донесе приходи в общинската хазна. 14 879 лв. е възмездното право на строеж за укрепване и изграждане на втори етаж на сграда в общински поземлен имот в Разград по една от докладните записки. Търг с явно наддаване с начална цена 9 179 лв. се предвижда за продажба на имот в село Ушинци, като 30% от постъпленията ще се използват за финансиране на изграждането, за основен и текущ ремонт на социалната и техническата инфраструктура на територията на село. Също близо една трета от приходите от търг с начална цена 8 770 лв. ще се инвестират в Балкански, а при друг търг в Гецово началната цена е 8917 лв., като отново 30% от приходите ще са за ремонти в селото. В Раковски също ще се извършат ремонти с пари от продажби на придаваеми общински терени, терените са два при цени 800 и 859 лв.
Интерес за купуване или за ползване има към 27 имота в Разград, Ушинци, Гецово, Осенец и Раковски, предимно лозя и пасища
На сесията бяха предоставени безвъзмездно за управление на МВР части от пет имота-частна общинска собственост. И през следващите 5 години те ще се използват за приемни за граждани от полицейските инспектори в различни райони.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.