Силен снеговалеж и студено време сковаха Истанбул

Силен снеговалеж и студено време нарушиха трафика и парализираха ежедневието в Истанбул вчера, пише турското англоезично издание Hurriyet Daily News.

Според градския център за координация при бедствия (AKOM) температурите ще се повишат до сезонни норми на 18 февруари. „Дебелината на снега във високите и крайградските райони на града достигна до 30 сантиметра“, се казва в изявление на AKOM.

Според изявлението над 500 дървета и електрически стълбове са паднали от началото на снеговалежа, идващ от запад от 12 февруари. Около 218 превозни средства са повредени и 106 покрива са се срутили. В нито един от инцидентите няма ранени хора.

Голямата община в Истанбул работи с 1351 превозни средства и 7031 служители в усилията си за борба със зимните условия. Екипите за поддръжка на пътищата са използвали 5252 тона сол и 7 тона разтвор по пътищата за безопасност на движението, съобщава “Фокус”.

Метеорологът Орхан Чен отбеляза, че последиците от студеното време в Истанбул ще започнат да затихват.

Снеговалежът в Истанбул ще приключи днес, но държавната метеорологична служба предупреждава, че валежите ще продължат в други региони.

Метеоролозите предупредиха жителите на провинциите край Мраморно и Черно море и в Централен Анадол за силен снеговалеж, а жителите на съседните на Истанбул провинции – Коджаели и Сакария, трябва да вземат мерки срещу ниските температури.

Очакват се обилни валежи по крайбрежията на Средиземно море и днес. За източните провинции предупрежденията са за рисковете от лавини в планинските райони.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.