Сензорна и стимулираща зона в детска градина

Нови сензорна и стимулираща зона за малчуганите в Детска градина „Митко Палаузов“ бяха официално открите днес.

Кметът на Разград Добрин Добрев и председателят на Общинския съвет Галина Георгиева бяха гости на церемонията, съобщиха от пресслужбата на местната администрация..

Директорът на детската градина Ценка Русева обясни, че многофункцивалното пространството включва общо 4 зони, след интерактивната и спортната, новост децата стимулиращата и сензорната зона. Тя благодари на всичките си колеги, работили през последните години по различни национални програми и проекти – „Хубаво е в детската градина“, „Образование за утрешния ден“, „Успяваме заедно“, „Подкрепа за приобщаващото образование“. Благодарение на тези проекти, както и на средства от бюджета на детската градина, са обособени поетапно иновативните зони, в които децата да се забавляват, обучават и релаксират.

Деца от трета и четвърта група в градината заедно с учителките си демонстрираха пред гостите различните елементи от мултифункционалното пространство – дъска за рисуване с цветен пясък, интерактивни маса, дисплей, виртуален под с над 100 игри, детско радио „Малчугани FM“, 3D-писалка, светещ панел за рисуване и други.

Кметът Добрин Добрев поздрави екипа на детската градина за иновативните подходи, които прилагат в обучението на децата. „Изключително важно е да можем по най-добрия начин да се възползваме от възможностите, които се предоставят от държавния бюджет и външно финансиране по наличните програми. ДГ „Митко Палаузов“ е една от най-посещаваните градини в централната част на града, а в същото време пространството е ограничено, което означава, че трябва да се използват такива модерни подходи, за да може да се прилагат различни допълнителни форми на образование. Всичко тук изглежда като забавление, но всъщност е нов начин за получаване на образование. Екипът на Ценка Русева е изпълнил тези пространства с добро съдържание за спорт, иновации, образование и за работа с деца със специални образователни потребности. Аз като кмет съм горд и щастлив, че директорките успяват по такъв начин да изпълнят със съдържание детските градини и да се възползват от възможностите, които се предоставят от различните образователни платформи“, каза Добрин Добрев.

Председателят на Общинския съвет Галина Георгиева също поздрави екипа на детската градина и призова добрият им опит да се прилага и в други детски заведения в общината.

Педагозите предвиждат да покажат зоните на мултифунционалното пространство и на родителите на своите възпитаници.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.