Сензация във Ф1! Люис Хамилтън победен от съотборника си Валтери Ботас

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас доминира тотално на състезанието за Голямата награда на Австралия от старта до финала и грабна по безапелационен начин победата при откриването на сезон 2019 във Формула 1. Финландецът бе недостижим от момента, в който изпревари съотборника си Люис Хамилтън още на старта, и в течение на състезанието в Мелбърн си осигури комфортна преднина от над 20 секунди пред Люис.

Ботас бе толкова уверен преди финала, че поиска от Мерцедес да мине през бокса за нови гуми, за да направи най-бързата обиколка в състезанието. От отбора не му позволиха този риск, но Валтери успя да го направи със старите си гуми, което му донесе още една точка бонус към 25-те от победата днес.

Люис Хамилтън днес нямаше отговор на темпото, което наложи Ботас, и понесе най-тежката загуба във вътрешната битка от идването на съотборника му в Мерцедес. Въпреки това британецът осигури двойна победа за германския тим, който доминира тотално в Австралия.

На третото стъпало на подиума в Мелбърн се качи Макс Верстапен от тима на Ред Бул. Холандецът имаше нужното темпо в края на надпреварата да изпревари дори и Хамилтън за второто място, но грешка и минаване през тревата го лишиха от това.

 

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.