Ръководството на МВР: Висока оценка за работата на Областната дирекция в Разград

Ръководството на МВР дава висока оценка за работата на Областната дирекция в Разград. Сериозно е намалението на регистрираните престъпления тук, като дирекция според броя на населението тя е на 18 място в страната. Но по отношение разкритата престъпност е с почти 20% над средната у нас.
Но най-хубавото е, че има намаление на престъпленията и то на ония, които пряко засягат обикновения човек – престъпленията против собствеността и против личността. Това обяви на пресконференция днес зам.-директорът на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Благородна Макева, която заедно с директора на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов присъства на годишния отчет за дейността на ОД на МВР в Разград.
Годишният отчет на ОД на МВР бе уважен от административния ръководител на Окръжна прокуратура, на районните прокуратури и част от кметовете на общини в областта.
Много добра е оценката за работата на ОД на МВР и по линия на разследването – изключително съм впечатлена от работата на колегите с Окръжната прокуратура – такъв малък екип и толкова обработени дела с мнение за предаване на обвиняемото лице на съд. Качествено и срочно разследване.
Същото е и по линия на разкриване на криминалните престъпления – бързо се достига до извършителите на тежки престъпления, а и до телефонните измамници, каза още ст. комисар Благородна Макева.
Гл. комисар Ивайло Спиридонов заяви, че през настоящата година сериозната, приоритетната задача пред МВР, ще бъде провеждането на европейските и местните избори. Той обаче е убеден, че служителите в Разград ще направят всичко възможно, за да не се стига до опорочаване на изборния процес.
Прави чест на директора на ОД на МВР ст. комисар Ивайло Йовчев, че за пръв път на годишния отчет на Дирекцията са поканени и присъстваха кметове на общини. Това е много важно – ние нямаме тайни от тях. Сега хем отчетохме ползата от взаимопомощта помежду ни, хем си изяснихме, че имаме много обща работа тази година именно в организацията и провеждането на изборите, бе оценката на окръжния прокурор Тихомир Тодоров.
Недоокомплектоваността на щата ст. комисар Ивайло Йовчев обясни с липсата на
подготовка сред кандидатите – физическа, образователна и интелектуална, за работа в МВР. И посочи конкретен пример: преди два дни е приключил конкурс за 18 младши полицейски длъжности. Останали се непопълнени места. От общо 55 кандидати, до финалния тур са достигнали 19, но там са отпаднали още.
Сега в ОД на МВР върви конкурс за 6 офицерски длъжности, сред тях и за химик, който ще има отговорната задача да работи с новозакупена апаратура за засичане на алкохол и наркотици в кръвта на задържани лица.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.