Ремонтират „Перистър“

МАШИНИТЕ СА В НАЙ-НАТОВАРЕНИЯ И АМОРТИЗИРАН УЧАСТЪК КРАЙ „КАУФЛАНД”

Започна ремонтът на участък от ул. „Перистър“ – от пресечката с „бул. „Априлско въстание“ до тази с ул. „Бели Лом“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Дейностите са от инвестиционната програма на Община Разград за 2021 г. и са по  обществена поръчка  за ремонт на тази улица и пътя от обръщалото в „Пчелина“ до вила „Тифани“ на обща стойност 175 003 лв. без ДДС. Обновяването на „Перистър“ започна с фрезоване на участъка с дължина 550 м. без да се спира движението по улицата. След това ще бъдат положени два слоя плътна и неплътна асфалтова смес, ще бъде положена и хоризонтална маркировка.

От общината припомнят, че това е втори участък от оживената ул. „Перистър“, който се ремонтира през последните 2 години. През 2020 г. обновяването бе от кръстовището с бул. „Априлско въстание“ до кръстовището с ул. „Кресна“.

Това е поредната натоварена улица, която се асфалтира през 2021 г. в изпълнение на ангажиментите на ръководството на Община Разград за подобряване на пътната инфраструктура в населените места на общината. Днес на място бе зам.-кметът Добрин Добрев. По-рано през годината бяха извършени ремонти на бул. „Априлско въстание“ и ул. „Странджа“, на които бяха изградени и кръгови кръстовища. Ремонтирани бяха и по-малки улици в областния град и 19 населени места. Общата стойност на ремонтните работи надхвърли 3 000 000 лева.

В момента текат процедури по още две обществени поръчки за пътни ремонти на натоварени улици в Разград: за основен ремонт на улица „Любен Каравелов“ до изхода за Исперих и на ул. „Юмрукчал“ (от ул. „Жеравна“ до ул. „Ивайло“ ), както и основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка автогара до изхода за Търговище и на ул. „Добруджа“ /от ул. „Перистър“ до ул. „Княз Борис“/. Прогнозната стойност на обществената поръчка за ул. „Любен Каравелов“ и „Юмрукчал“ е 118 000 лв., а на ул. „Добруджа“ и участък от „Априлско въстание“ – 200 000 лв.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.