Разследват случай на замърсяване на река Бели Лом

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство във връзка със случай на замърсяване водите на река Бели Лом, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Сигнал за видимо променен цвят на водите на реката в участък след Разград, в Западната промишлена зона, е постъпил на 16 септември 2022 година от гражданин. Незабавно са предприети действия от разследващ орган при ОД на МВР- Разград, като съвместно с представители на РИОСВ – Русе и БД „Дунавски район“ – Плевен, са извършени огледи на мястото на изливане на отпадните води в реката и в предприятието – източник на водите. Взети са проби от Регионална лаборатория – Русе, извършени са разпити на свидетели.

Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата по случая продължава и към момента под ръководството и надзора на прокурор от Районна прокуратура – Разград.

По-рано през дена от пресцентъра на ОД на МВР в Разград съобщиха, че при направения оглед на зауствания и притоци е констатирано замърсяване на реката, което се изразява в промяна на цвета на водата и оттичане на отпадни води. След като са установени достатъчно данни за извършено престъпление, служителите на ОД на МВР са образували досъдебно производство в условията на неотложност.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.