Разпределиха по общини бюлетините за вота на 21 ноември

Бюлетините за гласуване в Разградска област на 21 ноември на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, пристигнаха днес и бяха разпределени на общините заедно с изборните книжа.  Това съобщиха от пресцентъра областната администрация.

Бюлетините бяха доставени под охрана и с пломбиран камион. Пломбите от специализирания автомобил бяха свалени в присъствието на областния управител Иван Борисов и председателя на РИК Хубан Соколов. По същия ред на 18.11.2021 г. /четвъртък/ бяха доставени изборните книжа, които бяха съхранявани под денонощна полицейска охрана. Общинските администрации ще разпределят бюлетините и изборните книжа по избирателните секции на 20.11.2021 г. /събота/.

Общият тираж на доставените бюлетини е 136 000. Секциите с над 300 гласоподаватели в областта са 167. В тях ще се гласува изцяло машинно, като хартиените бюлетини ще бъдат използвани само при евентуални проблеми с устройствата. Секциите с под 300 избиратели в региона са 20. В тях ще се гласува само с хартиени бюлетини. Подвижните секции са общо 41. От тях по 10 са в Исперих и Кубрат, в Самуил са 9, в Лозница – 5, в Завет – 4, Цар Калоян – 2 и в Разград – 1.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.