Разград се преклони пред Апостола на Свободата

Разград отбеляза днес 184-тата годишнина от рождението на Васил Левски с тържествен ритуал пред паметника на Апостола на Свободата в едноименното училище.

По алеята към паметника на Левски бяха подредени табла с портрети на великия българин, както и посветени на него стихове и с негови мисли. Деца от Детска театрална формация ”Роли Дроли” с ръководител Валентина Георгиева и клуб „Млади възрожденци” с ръководител Недялка Неделчева представиха литературно-музикална композиция, посветена на Васил Левски, а председателят на Общински комитет „Васил Левски” Мирослава Кацарова произнесе слово за делото на Апостола на Свободата и неговите актуални и днес завети към поколенията.

Цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха първо възпитаници на ОУ”Васил Левски” и директорът на училището Диана Първанова, а след тях своята почит отдадоха заместник-кметовете на Община Разград Руска Вътева и Мирослав Грънчаров. Венци и цветя поднесоха още представители на: Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, Регионален исторически музей-Разград, Общински съвет на БСП-Разград, Синдикат на българските учители-Разград, граждани, съобщиха от пресцентъра на общината.

e-Ragrad.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.