Разград посрещна с „We are the champions”, дъхава пита и цветя двойния шампион Световното ученическо първенство Лъчезар Вълчев

С „We are the champions” Разград посрещна шампиона на троен и дълъг скок от Световното ученическо първенство Лъчезар Вълчев, съобщиха от пресслужбата на местната адмиинистрация.
Заедно с него на родна земя след 36-часово пътуване от Бразилия стъпиха и четири негови съотборнички от СКЛА „Лудогорец” – Каролина Иванчовска, Ашли Йени, Изабел Лазарова и Зерен Нихадова. Въпреки крехката си възраст – 13-14-15-годишни – те също представиха достойно България и Разград на своеобразните Олимпийски игри за ученици – Гимназиадата в Бразилия с класирания на 5, 7, 8, 9 място в различни дисциплини. Треньор на петимата разградски състезатели е Красен Цонев, а ръководител на българската делегация бе Николай Миланов от РУО на МОН-Разград.
На посрещането на успешните спортисти на Разград имаше и пъстроцветни фойерверки, пита с мед и шарена сол, много цветя и балони с форма на звезди и на корона за шампиона Лъчезар Вълчев. От името на ръководството на Община Разград зам.-кметът Добрин Добрев връчи на петимата състезатели ваучери за спортни стоки на стойност по 100 лева за всеки.
Лъчезар Вълчев ще получи и финансова подкрепа по Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград.
Сред посрещачите на световния шампион и неговите съотборнички бяха и народният представител Антоанета Цонева, зам.-кметът Мирослав Грънчаров, общински съветници, специалистът „Спорт” в Община Разград Златина Георгиева, представители на училищата, в които учат петимата състезатели, техни близки и приятели.
Шампионът Лъчезар Вълчев заяви, че е доволен от постиженията си на това състезание, както и от целия сезон. Вече мисли за подготовката и състезанията през следващия, включително за Олимпийски игри, за където са необходими много сериозни резултати, цел му е медал от Световно първенство за юноши, но за да се случи всичко това си пожела най-вече да е здрав.
Ръководителят на българската делегация на Световното първенство за ученици в Бразилия Николай Миланов, който от близо 20 години организира участието на български спортисти в подобни прояви, каза, че постижението от два златни медала на Лъчезар Вълчев е най-големият успех на леката атлетика за ученически спорт в България за всички времена и голям успех за разградската атлетика. Страната ни има и два сребърни и три бронзови медала от състезатели от Варна.
Треньорът Красен Цонев изрази удовлетворение и от постиженията на четирите момичета, в чиято възрастова група – 6-8 клас – конкуренцията е била по-силна, отколкото при по-големите 9-11 клас. Разградските участнички на 800 метра бягане са имало постижения за класиране на първо и трето място при по-големите.
/e-Razgrad/

Hits: 57

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.