Разград – на второ място в страната по фалшиви ТЕЛК-ове

„Стотици милиони просто изтичат и не стигат до инвалидите.

Заради фалшиви ТЕЛК решения в Силистра предстои да бъдат повдигнати обвинения“. Това заяви на пресконференция днес зам.-главният прокурор Иван Гешев по повод образувани досъдебни производства и проверки за източване на средства от НОИ чрез фалшиви ТЕЛК.
„Анализът сочи, че в определени региони на страната процентът на инвалидните пенсии достига до 28% от всички пенсии на конкретния регион. Най-големият процент е в Силистра – 28,6% от всички пенсии в област Силистра, Разград – над 18%, Перник 16,97%“. В резултат на този анализ бяха предприети дейстия с МВР и районните прокуратури и започнаха проверки и досъдебни прозиводства, каза още Гешев. По думите му, предстои извършването на такава дейност и в останалите областни градове.
Оказало се че около 70% от 200 лица, които се разпитват, не знаят от какво са болни. “Хора, които получават инвалидни пенсии, но не знаят какви документи се изискват за ТЕЛК, не знаят дали са ходили пред ТЕЛК, не знаят дали са били хоспитализирани или не“, заяви зам.-главния прокурор.

/e-Razgrad/

Hits: 19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.