Разград е домакин на лагер за селекция на баскетболни националки до 14 години

Днес в зала Абритус стартира регионален селекционен лагер за момичета до 14 години, воден от Албена и Гергана Брънзови – ръководители на Българската федерация по баскетбол в дамското направление.

Момичетата са подбрани състезателки от зони „Добруджа“ и „Мизия“ – от школите във Варна, Плевен, Габрово, Силистра, Русе, Търговище и Разград.

Шест състезателки на „Вълци-Разград“ попадат в селекцията: Радост Бучукова, Андреа Великова, Ивайла Савова, Йоана Димитрова, Боряна Младенова и Ивиана Иванова.

За първи път Разград е домакин на събитие от такъв тип и ранг, като в рамките на 3 дни в зала „Абритус” и зала „Лудогорец” ще се проведат 7 тренировки с 25 състезателки, водени от 15 треньори от цяла България в съответствие с най-добрите съвремени практики.

Целта е да се подкрепят както децата, така и треньорите да работят заедно, за да се учат, развиват и подобряват нивото в дамския баскетбол.

Благодарение на общите усилия на клуба, федерацията, местния бизнес и ръководството на Община Разград, условията за момичетата ще бъдат по стандарта за подготовка на национални отбори.

От СКБ “Вълци-Разград” благодарят на всички съмишленици, с чиято подкрепа се реализира участието на отборите от подрастващи в държавните първенства, сред които „Лудогорско пиле“, „Мизия глас“, „Семпе Груп“ и „Дин пропъртис“, както и всички индивидуални дарители и родители.

/e-Razgrad/

Hits: 43

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.