Разград бил дале-е-е-ч от грипна епидемия

Заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип по системата за сентинелното им наблюдение за Разград за периода 21.01. – 23.01.2019 г. е 79,95 ва 10 000 души.

При достигане на ниво на заболяемост 154,11 на 10 000 население, се обявява грипна епидемия за Разградска област, информира днес на сайта си РЗИ – Разград. Следователно сме дале-е-е-ч от грипната епидемия.

Заболяемостта се следи ежедневно и информацията се предава от общопрактикуващите лекари, уточняван още от РЗИ. Днес е съобщено за  8 болни – по двама във възрастовите групи 0-4 г., 5-14 г., 15-29 г. и 30-64 г. Над 65 години няма регистрирани заболели.

От здравната инспекция припомнят, че в условията на грипна епидемия и при отсъствие на повече от 30 % от учениците, обявяване на неучебни дни и временно преустановяване на образователния процес в училищата се извършва със задължително предписание на РЗИ. По време на грипна епидемия детските заведения не преустановяват работата си. В детските заведения и училищата медицинските специалисти провеждат филтър. Откритите болни деца се връщат и се насочват за преглед от лекар. Заболели лица от персонала на детските заведения не се допускат на работа.

РЗИ- Разград ще актуализира информацията за заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип ежедневно, обещават от инспекцията.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.