Разградчанин в престъпна група за фалшиви английски книжки

Разградчанин в престъпна група за издаване на фалшиви английски шофьорски книжки, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 66-годишният К.К бил помагач.

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен, съдът определил най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо 59-годишен мъж от пазарджишко село, обвиняем за участие като извършител на фалшификации в организирана престъпна група за създаване на неистински официални документи за самоличност и свидетелства за управление на МПС по английски образец.

Към наказателна отговорност за престъпление са привлечени общо четирима души: В.Б. на 59 години – извършител, фалшифицирал фактически документите, Ю.М. на 54 години от Шумен – подбудител и помагач, К.К. на 66  години от Разград – помагач, както и 40-годишната съпруга на В.Б., която също била помагач в схемата.

Групата действала в периода от март 2020 година до юни 2023 година на територията на България. В.Б. изготвял фалшивите документи срещу заплащане, а останалите имали задачата да набират клиенти. След като заплатели за „услугата“ купувачите получавали желания документ, годен да бъде употребяван веднага.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор фактическия тизвършител на фалшификациите е задържан за срок до 72 часа за довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Определението на Окръжния съд в Шумен, според което В.Б. остава в ареста, подлежи за обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Действия по разследването на случая, започнало през 2020 година от Специализираната прокуратура, продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Шумен.

/e-Razgrad/

Hits: 23

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.