„РазГРАДСКИ познавателни игри на открито” в четвъртък и петък

Ново интересно предизвикателство към тийнейджърите от Разград подготвя Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград. Това стана ясно на заседание на комисията, чийто председател е зам.-кметът Елка Неделчева.

Секретарят на Комисията Диана Господинова съобщи, че първото издание на „РазГРАДСКИ познавателни игри на открито” ще се проведе на 12 и 13 юни в партньорство с ППМГ „Акад. Н.Обрешков”. В тази инициатива се съчетават уменията на младите хора да играят едновременно реално и виртуално. Софтуерът за познавателната игра е разработен от платформата за градски игри „Вътрешен глас”, която от няколко години реализира успешно подобни игри в Пловдив.

Играе се отборно: от 5-6 човека в отбор. Стартът е от едно и също място през определен период от време , а отборите преминават по един и същ маршрут, указван от мобилните им устройства, като на всяка от локациите получават информация за обекта и разрешават различна загадка. В разградската игра локациите са 13, стартира се от площада пред Общинския културен център, там е и финалът. Останалите локации са както културно-исторически обекти като паметника на Майстор Манол, Етнографския музей и Градския часовник, така и институции като Окръжна прокуратура и ОД на МВР. За всяка разрешена загадка отборите получават определен брой точки, засича се и време, но няма общо класиране, накрая всеки тим получава грамота, в която са записани точките и времето без отбелязване на първо, второ или трето място.

Първата от „РазГРАДСКИ познавателни игри на открито” започва в 8.30 ч. в четвъртък, 13 юни, втората – в същия час в петък. В единия ден ще играят отбори от десетокласници, в другия – ученици от 11 клас на ППМГ „Акад. Н.Обрешков”. Игрите продължават около час и половина. При желание от други училища, могат да се организират и следващи издания на „РазГРАДСКИ познавателни игри на открито”.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.