Разградските седмокласници – добри по български език и много добри по математика

Седмокласниците от Разградска област – добри по български език и литература и много добри по математика. Това сочат резултатите от националното външно оценяване, представени днес пред журналисти  от Регионолното управление на образованието.

На изпита по БЕЛ разградските деца са на 21 място в страната, по математика – на 16-то. Средният резултат по БЕЛ е 44.14 точки, по математика – 31.12 точки.

В годината на пандемията от COVID-19, в която четири месеца от всичките пет на втория срок бяха месеци на дистанционното обучение, представянето на децата е достойно, каза началникът на РУС Ангел Петков. При това между 9 и 12% от седмокласниците в Лудогорието са били без електронни устройства или без достъп до интернет. Работило се е с тях през телефонните, или чрез здравните медиатори, които са им носили задачите по домовете и обратно.

По български език и литература дете от ОУ „Левски“ в Разград е постигнало 97.5 точки от възможните 100. С над 90 т. от изпита са 19 деца /приравнено по шестобалната скала на оценяване – това са отлични оценки/. Те са на ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ОУ „В.Левски“, ОУ „Н.Икономов“, ОУ „Н.Вапцаров“ и ОУ „И.С.Тургенев“ – Разград, ОУ „ Хр.Ботев“ и ОУ „В.Априлов“ – Исперих.

С под 16 т. /двойки/ са 149 деца.

Анализът на изпита по математика показва поляризацията на резултатите в различните 44 училища в областта, участвали в изпита: от 72.58 т средно в най-доброто, до 11.05 т. в най-слабо представилото се.

12 от училищата в Разградска област са над средния резултат за страната /36.33 т./, останалите 32 – под този праг.

С над 90 точки са четири деца. Около 20 процента от участвалите в изпита по математика общо 913 деца са с резултат под 16 т.

/e-Razgrad/

Hits: 1

2 Replies to “Разградските седмокласници – добри по български език и много добри по математика”

  1. И четирите деца имащи над 90 точки на изпита по математика са ученици на ППМГ.

  2. Не знам как е представен анализът, но уточнявам. Дете от ППМГ е с 99 т. по математика. ППМГ по български език е веднага след Топ 10 на училищата в България. Писах малко във фейса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.