Разградските Вълци извоюваха две победи със силна подкрепа от трибуните

В неделя в Генерал Тошево се проведе първото за годината състезание за момчета до 12 години от календара на държавните първенства по баскетбол. 

За отбора на “Вълци“ – Разград това бе едва третото състезание и момчетата постигнаха 100% успеваемост като извоюваха 2 победи. Много родители също присъстваха в залата и подкрепяха вълчетата, което допълнително създаде атмосфера и вдъхнови играчите да дадат най-доброто от себе си. В първия мач те надиграха „Вихър“ – Вълчи дол с краен резултат 55-20 т. Във втория победиха по-опитния отбор на домакините от “Спортбаскет” с 44-26 т. 

От школата „Вълци” споделиха, че са благодарни за вдъхновението на всички, които активно ги подкрепят и най-вече на всички дарители и генералния спонсор „Амета“ с търговската марка „Лудогорско пиле“, заради въможността да работят ежеседмично с много деца от града, за да откриват и развиват талантите им. „Този подход ни дава възможност да работим с няколко училища в града и децата, които наистина открият силата си в баскетбола, изпъкват и попадат в представителните отбори. Вратата е винаги отворена за нови състезатели“, заявиха от клуба.

Екипът планира да сформира още отбори и да се включи в повече състезания от календара на БФБ,  като планът за тази година е да започнат работа и с други училища.  От следващия сезон (септември 2019 г.) клубът цели да създаде представителни отбори и в по-големите възрастови групи.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.