Разградската филхармония отбелязва с голям концерт годишнина на Верди

С голям концерт Разградската филхармония отбелязва днес 120-годишнината от смъртта на Джузепе Верди. Ще бъдат представени откъси от популярни и обичани произведения – от “Травиата”, “Риголето”, “Набуко” и “Силата на съдбата” и др.

Началото е в 19.00 часа в залата на Филхармонията. Очакванията са избраните за концерта най-добри дуети да донесат истинска наслада за разградчани след тежките пандемични месеци. Диригентът – маестро Левон Манукян, съобщи, че солисти са известните изпълнители Миглена Славова – сопран, Андрея Мирчев – тенор, а диригент – маестро Левон Манукян.

През юни Филхармонията ще представи друга своя премиера със солист Фидоси Керчев. В програмата на концерта с талантливия разградчанин са Чайковски: Увертюра към „Ромео и Жулиета“ и Концерт N1 за пиано и оркестър.

Вероятно също още това лято ще се реализира още една мечта на Левон Манукян – да дирижира рок-опера с един от участниците в „Гласът на България“ – Сергей Вардеварян.

През юли ще започне съвместна работна с примата на българската естрада Йорданка Христова, ще стартира и съвместен проект с дует „Авеню“.

В програмата на Разградската филхармония в близките месеци са насрочени и 12 дати за изпълнение на Ленинградската симфония в други градове на страната.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.