Разбиха международна престъпна група за трафик на хероин

ГДБОП и Специализираната прокуратура, с участието на служители и на американската Агенция за борба с наркотиците ДЕА, разбиха международна организирана престъпна група за трафик на хероин.

Началната точка на трафика е Република Турция, през България, през различни страни от Западна Европа, крайна точка САЩ, съобщи на брифинг и.ф. ръководителят на СП Валентина Маджарова.

„Извършвани са действия по разследването в изпълнението на молба за правна помощ от САЩ, което автоматично според българското законодателство означава, че там има образувано досъдебно производство отново за трафик на хероин. Изключително активни в разкриването на тази международна организирана престъпна група бяха правоохранителни органи на САЩ, които са компетентни в тази насока, а именно представителите на ДЕА. Те осъществиха пълноценно партньорство с нашите правоохранителни органи, именно ГДБОП”, съобщи още тя.

Задържани са шест лица – трима са българи, двама са сърби и едно лице с двойно гражданство. Става дума за около 20 кг хероин, заяви Валентина Маджарова, като уточни, че това е ориентировъчно количество.

Организатор и ръководител на престъпната група е един от задържанит сръбски гражданин, съобщи директорът на ГДБОП Любомир Янев.

Досега не сме имали канал, който търгува директно със САЩ, каза той. Нямаме информация как е изнасян, но имаме информация как е внесен, уточни Янев и допълни, че става въпрос с камиони през сухопътни граници.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.