„Първа копка“ на строителните дейности в ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Разград

Кметът д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов откриха с церемония „Първа копка“ изпълнението на строителните дейности на обект „ОУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Разград“. Строителните дейности в учебното заведение се финансират в рамките на проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

            Д-р Василев каза, че започват ремонтни дейности, които дълги години всички сме чакали да се случат, че се надява през новата учебна година училището да стане привлекателно място за учениците и пожела на фирмата-изпълнител безаварийна работа. Директорът на училището Галин Парашкевов благодари на кмета и екипа му за работата по този проект.

            Други гости на събитието бяха зам. областният управител Нурие Црънгалова и началникът на РУО – Ангел Петков.

            Дейностите, които започват, ще са за реконструкция и реализация на енергоефективни мерки, които ще способстват за опазване на околната среда и микроклимата, подобряване на условията за протичане на учебния процес и условията на труд и осигуряване на  по-рентабилна експлоатация на сградите. Предмет на интервенция ще бъдат двете сгради на училището – първи корпус, находящ се на ул. Н. Й. Вапцаров № 10 и втори корпус, тук, на ул. Стефан Караджа № 13.

            В двете сгради ще бъде извършено външно полагане на топлоизолация, включващо поставяне на топлоизолационен слой, шпакловка, фасадно боядисване и водооткапващи профили. Вътрешното топлоизолиране ще бъде изпълнено с минерална вата и  гипс картон. Ще бъде извършено и латексово боядисване.  Топлоизолацията на таванските плочи ще се извърши с минерална вата, а за изолирането на подовете ще бъдат поставени хетерогенни PVC настилки. Предстои да  бъдат подменени и входните врати. Съществуващото осветление ще бъде подменено с енергоспестяващи осветителни тела. Дейностите включват и финишни обработки по подове, стени и тавани.

            По дворното място ще бъдат изпълнени  благоустройствени дейности и ще бъде изградена достъпна архитектурна среда. Изпълнител на строителните дейности е ДЗЗД „ОП 3А – 5А“, с. Разбойна, община Търговище.  Срокът за изпълнение на дейностите е 180 дни. За законосъобразният старт и изпълнение на строежа, за качеството на строителния процес ще следи „ДЕМА“ ЕООД, гр. Варна. Фирмата ще  упражнява строителния надзор на обекта по смисъла на Закона за устройство на територията.

e – Razgrad.bg

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.