Психолог от МВР и инспектор „Детска педагогическа стая“ влизат в Интерната в Завет

Психологът в Областната дирекция на МВР в Разград Полина Вълчева, инспекторът „Детска педагогическа стая“ Мирослав Минев от участъка на МВР в Завет влизат при децата във Възпитателното училище интернат „Н.Й.Вапцаров“.

С тях работи и психологът в интерната Н. Василева. Те, заедно с Районното управление на образованието, Отделът за закрила на детето, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Завет, учители и възпитатели ще обединят усилията си в дейности с възпитаниците на интерната. Това бе договорено на специална среща в интерната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта е да бъдат усвоени умения за общуване в учебното заведение, в семейството и в обществото, за оценяване на свободата на всеки човек, за отговорността към собственото поведение и личния пример.

Работната среща премина в разговори за предшестващия жизнен опит на учениците, свързан с прояви на агресия и насилие, за ценностната система, при която стойности като солидарност, готовност за оказване на помощ или съчувствие са изтласкани на заден план.

Освен теоретичните занимания, в работата с децата са набелязани и практични занятия за усвояването на перцептивни умения /ориентация в средата за общуване/, за капацитет за вземане на решения и др.

След срещата на институциите беше отработено първото занятие с учениците от ВУИ „Н. Й. Вапцаров”, което протече с опознаване и споделяне на положително мнение за стоящия от дясно на представящия се. След това всеки имаше възможност да се представи с рисунка на лист под формата на животно или растение и да обясни какво го свързва с съответната рисунка.

 Набелязаните мерки ще се проведат в 5-6 занятия и трябва да приключат през май 2019 г.

/e-Razgrad/

Hits: 26

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.