Прокуратурата: Предписваният от д-р Мичев морфин е бил продаван на наркодилъри във Варна

Лекарят бе осъден по друго дело за измама на три години условни с пет години отлагане на присъдата

Предаденият на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за измама д-р Бранимир Мичев получи наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, чието изтърпяване е било отложено с 5-годишен изпитателен срок, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Лекарят е бил признат за виновен от състав на Разградския районен съд за престъплението, извършено в съучастие с Борис Пенев, който се представял за съдебен заседател. Срещу него обаче делото е било прекратено поради смъртта му.

Осъденият лекар работел като хирург в хирургичното отделение на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Вторият подсъдим – Борис П., бил управител на охранителна фирма от Кубрат. Двамата подсъдими като съизвършители измамили бащата на осъден, у когото възбудили и поддържали заблуждение, че срещу 10 600 лева, които ще платят на съдии, прокурори и фелдшера на ареста, ще изкарат сина му на свобода и ще отложат изтърпяването на ефективното наказание. При извършване на измамата с цел имотна облага подсъдимият Борис П. се представял за съдебен заседател, въпреки че през този период той не е бил вписан в списъка със съдебни заседатели на Разградския окръжен съд.

До осъдителната присъда за д-р Бранимир Мичев се стигна след повторно разглеждане на делото, тъй като Разградският окръжен съд върна делото на първата съдебна инстанция заради пропуски в мотивите на присъдата, която тогава бе ефективна и за лекаря, и за съучастника му.

Междувременно осъденият д-р Бранимир Мичев е бил задържан под стража по досъдебно производство на Окръжната прокуратура в Разград, след като е установен, че предписва със зелени рецепти морфин на пациенти, които не се нуждаят от такова лечение. Наркотичното вещество било продавано на наркодилъри във Варна. 

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Прокуратурата: Предписваният от д-р Мичев морфин е бил продаван на наркодилъри във Варна”

  1. Аптекарката че Си продава е. ясно И какво ползва името на доктора Е тя много хитра тая бе ами тез разследващи кви ги съчиняват Еббаси

  2. Спрете да заблуждавате хората с тия тъпи публикации абсолютни лъжи на полиция и прокуратура Кви са тия тъпанарски истории Други има за разследване не Мичев а малко се опомнете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.