Производителят на тапицерии за BMW се оттегля от България

Южноафриканската компания Automotive Leather Company прекратява изцяло производството на кожени автомобилни тапицерии у нас заради влошаващите се финансови резултати през последните две години, както и заради липсата на работна ръка и натиск за по-ниски цени, информира „Капитал”.

Mестното дружество „АЛС България” има общо три завода в страната с 1400 души персонал. От изданието уточняват, че работниците са били уведоми за решението в петък.За миналата година компанията е понижили приходите си с 24% до 122.7 млн. лв., а за 2018 г. все още няма обявени резултати. Българското звено в последно време е изпълнявало поръчки основно за MINI, а продажбите на този бранд на BMW са паднали с 3% за 2018 г. Това е единственият бранд на групата, който отчита по-малко продажби в сравнение с предходната година.

Основната причина, която посочват от компанията е недостигът на работна ръка. През есента АЛС обяви, че свива производството си в Благоевград и го изнася в по-малко помещение. Другите два обекта на дружеството са в Ихтиман и Мусачево.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.