Продължава почистването на улиците в Разград и подходите към селата

ОЩИНАТА: ПРЕМЕСТЕТЕ КОЛИТЕ ОТ УЛИЦИТЕ, ЗА ДА БЪДАТ ПОЧИСТЕНИ!

Кметът на община Разград Добрин Добрев проведе тази сутрин работна среща с ръководствата на фирмите, ангажирани с почистването на пътищата в общината: „Уест Солюшънс България“, “Паркстрой“ и “Ремонтстрой“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

На нея бе уточнено как днес продължава работата по премахване на множеството паднали клони и дървета по улиците и пътищата, хвърляне на сол, почистване от снега и уширяване на вече почистени участъци. Приоритетно днес ще се работи по разчистване на падналите дървета и почистване на тротоари.

Ангажираните с разчистването на улиците срещат трудности да влязат с машини в част от участъците заради спрените там коли, затова Община Разград призовава гражданите да отместят автомобилите си от улиците: „Добровска“, „Юмрукчал“, „Александър Стамболийски“, „Васил Левски“, „Ивайло“, „Гавраил Кръстевич“.

Сред участъците, по които ще се работи днес, са и: бул. „България“, паркинга на Средношколското общежитие, ул. „Св. Климент“, стъпалата към „Орел“, ул. „Кирил и Методий“, ул. „Паркова“, ул. „Дунав“, така че да бъдат осигурени както условия за преминаване с автомобили, така и за пешеходци. Към жк „Орел“ ще са насочени работниците от “Ремонстрой“. Определена бе временна база за събиране на счупените клони – част от паркинга до спортна зала „Абритус“.

Продължава и осигуряването на достъп до населените места за осигуряване на снабдяване с хранителни продукти, сигнали за необходимост от разчистване на пътищата са получени от Радинград и Черковна.

В координация с ОД НА МВР – Разград и Областна администрация се реагира своевременно на сигнали за бедстващи граждани. След като вчера бе отворен приоритетно пътят до хижата на Община Разград в местността Пчелина заради останали там 16 деца, днес се организира спасителна операция за 10 деца, бедстващи на пътя към Търговище. Те ще бъдат настанени в Средношколското общежитие.

За последното денонощие сигналите, подадени при дежурния в Общинския съвет за сигурност на тел. 084 618 132, са 21.

/e-Razgrad/

Hits: 89

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.