Продължава облагородяването на парка в района около Пантеона и тенис кортовете

Започна пореден етап от облагородяването на райони в парка. Зам.-кметът на Разград Добрин Добрев посети участъците около Пантеона и тенис кортовете заедно с директора на “Паркстрой“ Николай Борисов, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Отстраняването на почвопокривната растителност край пътеките към монумента бе извършено миналата година. Алеята бе зацветена с рози, бяха поставени и пейки, и кошчета за сме. През тази година ще бъдат поставени още пейки, както и сенници, около които ще бъде засадена растителност, за се образува и естествена сянка около тях. Сега се разчиства и останалата част от обраслите в паразитната растителност пътеки. През пролетта ще бъде посадена трева. А вече започна и възстановяването на уличното и декоративно осветление в района. По искане на живеещи в района край тенис кортовете в посока близките жилищни сгради са поставени четири нови улични лампи.

Между тенис кортовете и Пантеона се прочистват пространството и алеите от сухи дървета, ще бъдат запазени засадените при различни залесявания през годините фиданки, както и част от самораслите дръвчета. В района ще бъдат поставени и 20 пейки.

/e-Razgrad

Hits: 17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.