Прогнози и съвети за залози за Шампионската лига

Шампионската лига е най-голямото и най-доброто клубно състезание в света, което всяка година се гледа от стотици милиони зрители. В него никога не липсва драма, което го прави идеалното място за залог. От груповите етапи до финала, ние имаме прогнози и съвети за всеки мач от турнира.

 

Каква е структурата на Шампионската лига?

Всяка европейска лига класира определен брой отбори за Шампионската лига. Този брой варира в зависимост от качеството на лигата и може да варира от един до четири отбора. За да се включат в турнира, някои отбори трябва да се състезават в квалификациите, докато отборите с по-висок ранг, попадат директно в груповата фаза.

Груповата фаза започва след приключване на квалификациите. Съществуват общо осем групи, всяка от които включва по четири отбора. Отборите от всяка група играят два пъти помежду си – веднъж у дома и веднъж навън. Първите два отбора, завършили съответно на първо и второ място, продължават към фазата на елиминациите. Предимство е да завършите на първо място в групата си, тъй като това означава, че ще играете със завършил на второ място отбор в следващия кръг.

Осминафиналите, четвъртфиналите, полуфиналите и финалът са етапите на директните елиминации. С изключение на финала, който е самостоятелен мач, всяка двойка (изтеглена измежду победителите от осемте групи и завършилите на второ място в групата), играе два мача помежду си – като домакини и като гости. Футболни прогнози за Шампионска лига можете да откриете за всеки етап от състезанието, за всеки мач или конкретно за предположение за носител на купата.

 

Кои са отборите, които се състезават в Шампионската лига?

Следните отбори се класираха за груповата фаза на Шампионската лига за сезон 2021/22 година:

Милан, Аякс, Атлетико Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Бешикташ, Борусия Дортмунд, Челси, Клуб Брюж, Динамо Киев, ФК Порто, Ювентус, Интер Милано, Лил, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, ПСЖ, Реал Мадрид, Севиля, Спортинг Лисабон, Виляреал, Волфсбург, Зенит Санкт Петербург

Това са отборите, но е важно да се запознаете и с личностите, които ги съставляват.

 

Кога започва всеки етап?

Груповата фаза се проведе от 14 септември до 8 декември 2021 г. По-долу са посочени датите за елиминационните етапи:

15-ти, 16-ти, 22-ри и 23-ти февруари 2022 г. – 1-ви етап на 16-ия кръг

Кръг на 16-те, 2-ри етап – 8, 9, 15 и 16 март

Първият етап на четвъртфиналите ще се проведе на 5 и 6 април.

12-13 април – втори етап на четвъртфиналите

Полуфинали, първи етап, 26-27 април

Полуфинали, втори етап – 3, 4 май

Финалът е на 28 май.

 

Кога е финалът на Шампионската лига?

В събота, 28 май 2022 г., ще се проведе финалът на Шампионската лига. Мачът ще започне в 20:00 ч. (британско време). Първоначално бе решено той да се проведе на стадион “Крестовски” в Санкт Петербург, но УЕФА взе решение мачът да се играе на същата дата, но на Стад дьо Франс в Париж.

 

Кой има най-много титли от Шампионската лига?

Реал Мадрид е печелил Шампионската лига най-много пъти (13 пъти) от нейното създаване през 1955 г. След тях се нарежда Милан, който е печелил състезанието седем пъти. Ливърпул и Байерн Мюнхен са го печелили по шест пъти.

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.