При областния управител обсъдиха детайлите за нормалното протичане на изборите на 2 април

Паравани ще заместят така наречените тъмни стаички за гласуване в избирателни секции на изборите за Народно събрание на 2 април.

Това стана ясно на проведена от областния управител Драгомир Златев работна среща за организационно-техническата подготовка за вота. В срещата участваха представители на Областна администрация, общините в региона,  Районната избирателна комисия, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, ГРАО и „Информационно обслужване“.

РИК е дала подробни указания на общините в региона как трябва да изглеждат параваните и на какви изисквания трябва да отговарят, обяви нейният председател Жоро Чобанов.

На срещата стана ясно още, че в областта ще бъдат разкрити две допълнителни избирателни секции – в болниците в Разград и Кубрат. Така общият им брой става 227.

Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров съобщи, че е създадена организация членовете на секционните избирателни комисии, които участват в предаването на протоколите на РИК, да бъдат посрещани на три места в града, за да изчакат там реда си: Общинския културен център, сградата на Филхармонията и кафе „Зайо Байо“.

В тази връзка от МВР призоваха по един член от всяка комисия да остане в помещението след края на изборния ден, докато дойдат представителите на фирма „Сиела“ и приберат машините за гласуване.

От дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ обявиха, че са осигурени  генератори за избирателните секции в областта, за да се гарантира безпроблемното протичане на вота в случай на повреди в електрозахранването.

На работната среща бяха разяснени и предстоящите задачи по организационно-техническата подготовка на изборите до края на седмицата. На 31 март /петък/ на общините по график ще бъдат раздадени бюлетините, изборните книжа, устройствата за видеонаблюдение и ролките за машинно гласуване. На 1 април /събота/ общините ще ги разпределят по секциите.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.