Приятели и роднини от близо и далеч на празника на Здравко Душков

По време на тържеството юбилярът бе изненадан с видеовръзка със сина му Петрослав в САЩ и новината, че е предложен за Почетен гражданин на Разград

Учителят, журналистът и виден общественик Здравко Душков представи в една от залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ авторския си сборник „Отблизо и далеч“, издаден по повод 70-я му рожден ден.  Тържеството закъсня заради дългата опашка желаещи да получат автограф на книгата със статии, пътеписи и интервюта със световни спортни личности. Близки, приятели, ученици, колеги  и гости наистина от близо и далеч бяха препълнили залата, а – оказа се – и душата на юбиляра, който не скри сълзите си от хубавите думи по негов адрес. От Гюнай Хюсмен Душков получи в дар символа на държавността в Разград – Плакета на областния управител, а от кмета д-р Валентин Василев – икона и новината, че има предложение от наши сънародници в САЩ той да бъде следващият Почетен гражданин на Разград.

За Здравко Душков имаше и още една изненада – видеовръзка със сина му Петрослав в Лос Анжелис.

Специален гост на рожденика бе президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров.

Сборникът бе представен от неговия редактор Димитър Петров, след това прозвучаха и откъси от нея, а с присъщото си чувство за хумор Здравко разказа интересни случки и моменти около събитията и личностите, за които пише в нея.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.