Приказка за мечти, приятелство, принцове и принцеси в новата премиера на  разградския театър

Вълшебна приказка за мечти, приятелството и стремеж към звездите с помощта на принцове и принцеси ще разкажат от сцената на Общинския културен център в премиерата на спектакъла „Как се ражда звезда“ утре /20 април/ артистите от разградския театър. Автори режисьор на постановката е Мария Петрова-Енева, хореограф – Виолета Желязкова.

Мария Петрова-Енева е написала пиесата преди няколко години за участие в международния конкурс „Вълшебната завеса“. Номинирана е сред трите най-добри, но не печели награда. „Артистите ще пренесат малките и по-големите момчета и момичета в приказния свят на две кралства, където се раждат принц и принцеса. При принцесата всичко изглежда наред, освен това, че е малко глуповата, а при принца има нещо в повече, нещо различно – перчем, който смешно стърчи и предизвиква подигравките на другите. Разбира се, има и Звездоброец, който дарява принца и принцесата с вълшебните си дарове“, разкара на предпремиерното представление, Мария Петрова-Енева.

Посланията са хората да не се отказват от мечтите си, защото мечтата прави света по-красив, разумен и добър и че трябва да приемаме различните по нормален начин.

Звездоброецът е актьорът Евгени Сяров. В ролята на принцеса Пудричка се превъплащава Лилиа Бисерова, принцът е Яцек Янков. Кралица Пудриелла и крал Пудриел са Росица Кехайова и Веселин Борисов, а крал Умен Пети и кралица Умница – Николай Сяров и Невена Денчева. В ролите на придворни са танцьорите от Сцена „Назъм Хикмет“ към Театрално-музикалния център Билгин Мустафов, Гюнеш Моканов, Зехти Бамов, Гюлхане Юзеир, Катерина Драганчева и Сибел Хайри.

Следващите представления на „Как се ражда звезда“ са на 2, 3 и 5 май – отново в залата на Общинския културен център.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.