Приеха бюджета на община Разград

Общински съвет прие днес бюджета на община Разград с 21 гласа „за” и 6„против” и един се въздържа. Така Разград ще разполага с 44 092 000 лева за 2019 г.

По време на обсъждането общинските съветници Стоян Димитров и Елка Неделчева  повториха претенциите, забележките и критиките на БСП към предложения бюджет, които подробно изложиха миналата седмица на специална пресконференция за това. И съответно, чрез Радиана Димитрова, бюджетът защитен от името на групата съветници от ГЕРБ. Което също бе направено по-рано през седмицата с разпространено чрез медиите прессъобщение по темата.

Джипо Джипов от Реформаторския блок насочи вниманието на всички към факта, че за четвърта поредна година в общинския бюджет са пропуснати индустриалните зони в Разград. „С изключение на бизнесзона „Перистър“, останалите три са оставени на произвола на съдбата. Нито път, нито тротоари, нито осветление, нито озеленяване – нищо! В 40% от фирмите в тези индустриални зони производството е организирано на две и три смени, хората вървят към и от работа в тъмното и калното, а край тях са  бездомните кучета. Не е логично общината да разчита за подобряване на инфраструктурата в бизнесзоните само на частните инвестиции и да не проявява инициатива изобщо,“ категоричен бе Джипов. Предложението бе гласувано в общата рамка на бюджета.

Той направи и конкретно предложение за промяна в бюджета – чрез редуциране на предвидените суми в две конкретни пера от капиталови разходи, да бъдат осигурени нужните 10 000 лева за изграждане на детска площадка в село Благоево. Писмо за което има депозирано в Общината още през октомври миналата година.

Съветниците се съгласиха и с д-р Левент Апти от ДПС, който предложи увеличение със 70 000 лева на разходите за улични ремонти за всички села в общината,съобразно дължината на уличната им мрежа.

Прие се още и предложението на Стоян Димитров възнаграждението на всички  кметове по селата да се увеличи с по 50 лева.

Но не минаха 12-те предложения на Иво Димитров за увеличаване на суми в различни пера на бюджета.

Против бюджета гласуваха четиримата съветници от БСП, Иво Димитров и Джипо Джипов. Милена Орешкова се въздържа.

/e-Razgrad/ 

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.