Премиерът Николай Денков след срещата с Тихановска: Беларус е пример как може да бъдат „счупени“ демократичните правила

„Беларус е тъжен пример за това как в една развита европейска държава, с много добро образование, наука, технологии и развита икономика, може да бъдат „счупени“ демократичните правила и резултатът да бъде установяването на диктатура”.

Това каза министър-председателят акад. Николай Денков след среща с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановска в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът беше категоричен, че този пример трябва да ни бъде пред очите, защото няма държава, която да е застрахована от такова развитие. „Единствената застраховка е да бъдат спазвани демократичните правила, да няма хора с неограничена власт, защото историята показва, че изкушението да се отиде към диктаторски режим е изключително голямо“, посочи акад. Денков.

Светлана Тихановска благодари за подкрепата на България по пътя за свободата на Беларус. „В Беларус не може да има мир и сигурност при условията в момента. Окуражаваме българския народ да подкрепя украинците в борбата им срещу Русия“, заяви още беларуският опозиционер.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.