Премиерът акад. Денков: Очаквам наказания за агресията срещу българин в Скопие

Министър-председателят акад. Николай Денков очаква наказания за нападението срещу български гражданин в Република Северна Македония.

„Агресията е напълно неприемлива. Ясно е, че се търсят всякакви поводи за нея, дори и на спортни събития, които би трябвало да ни обединяват“, каза той пред журналисти по повод случилото се с български футболни фенове в Скопие. Българските институции са предприели съответните действия, за да защитят нашите граждани, а виновниците да понесат своята отговорност. Премиерът отбеляза, че най-важното в случая е да се стабилизира състоянието на пострадалия младеж и той да се завърне обратно в  България.

Българската държава ще предприеме всички мерки, за да може срещата между „Левски“ и „Шкули“, която ще се състои в София през следващата седмица, да протече без инциденти.

Акад. Денков изрази задоволство, че парламентът окончателно прие Закона за държавния бюджет за 2023 г. „В пленарна зала всичко си дойде на мястото, крайният бюджет е добър“, обобщи министър-председателят.

/e-Razgrad/

Hits: 64

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.