Представиха онлайн процедурата за кандидатстване с проекти за развитие на дуална система на обучение

Областният управител Владимир Димитров участва заедно с част от своя екип онлайн на представянето на Интегрираните териториални инвестиции по покана на Министерство на образованието.

В подкрепа на връзката между образованието и пазара на труда е отворена процедура за развитие на дуална система в професионално образование и обучение със срок за подаване на концепции до 27.09.2023 г. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

В срещата участва зам.-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, която разясни процеса на кандидатстване и възможностите за оптимално използване на тази значима подкрепа за развитието на дуалната система на обучение.

При одобряване на предлаганите интегрирани концепции училищата стават конкретен бенефициент, като допустимия за тях бюджет на проектно предложение е от 250 000  до 750 000 лв. Партньори могат да са Регионалните управления на образованието, а асоциирани партньори са работодателите. Концепциите на училищата могат да бъдат част и от интегрирани концепции на общините.

Областният управител Владимир Димитров разчита РУО, общините и професионалните гимназии да мобилизират ресурсите си, за да разработят концепция, с която да бъдат привлечени средства за развитие на дуалното обучение, с което образованието отговаря на актуалните потребности от кадри на бизнеса в региона.

/e-Razgrad/

Hits: 17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.