Предколеден дар за разградската болница от Австрия

Разградската болница „Св. Иван Рилски“ получи предколеден дар от лечебницата „Krankenhaus Floridsdorf“ в австрийската столица Виена.

Дарението е от 18 болнични легла, количка за ехограф, маса, шкаф за апаратура, стойка за инфузионни помпи, дюшеци. Пратката е от Дарителския проект MED-Bul /дарение на медицинско оборудване за България – б.а./  и Ротари клуб София Интернешънъл, съвместно с два ротариански клуба от Австрия – Ротари клуб – Корнойбур и Ротари клуб – Клостернойбург и е втората за тази година – Разград и болницата в Търговище получиха дарение и в началото на декември – 18 болнични легла.

Общата стойност на двете пратки е приблизително 100 хиляди лева, казва Юлиян Стойчев, ръководител икономически дейности и главен счетоводител в разградската болница. „Към него трябва да се включи още транспортът, около 4-5 хиляди евро, който е пък със съдействието на спедиторска фирма „Йобстел България“, но се поема Ротари Клуб София Интернешънъл от лични дарения, а ние се включваме със символична сума“, казва Стойчев и допълва, че в следващата пратка, която ще пристигне идния понеделник, ще има две операционни маси – една за Разград и една за Търговище.

Дарителите смятат, че е по-добре да се подкрепят по-големи болница, вместо да се реанимират болнични заведения в малки населени места. Така са стигнали да разградската болница, а от тук срещнали разбиране и отлична организация.

Към всичко това остава да прибавим още едно дарение от Австрия – от средата на лятото – за болниците в Разград, Търговище и в Шумен – медицинска апаратура, инфузионни помпи, легла за рентген, перфузори.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.