Превантивните клубове могат да получат по 1200 лева да реализират идеите си за тази година

Стартира трета поредна процедура за подготовка и провеждане на съвместна превантивна инициатива между Училищните превантивни клубове и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград.

Ще се отпускат до 1200 лв. на училище се отпускат за  дейности  за преодоляване на агресивните и противообществени прояви, съобщиха от Комисията.

През 2018 година четиринадесет клуба са разработили интересни училищни инициативи и са  ги реализирали с подкрепата на свои учители и специалисти от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви. В тях са обхванати общо над 4 хиляди деца, учители и родители, а отпуснатите средства за тези инициативи са 14 500 лв.

Превантивните клубове се появиха през 2017 г. в Разградска община по инициатива на зам.-кмета Ердинч Хасанов. Отворени за участие и доброволни, клубовете обединяват креативни и амбициозни младежи, желаещи да работят за изграждане на отношения на разбирателство и толерантност, за организиране на интересен и вълнуващ класов и училищен живот.

На 12 и 14 февруари в Комисията превантивният клуб на ППМГ „Акад. Никола Обрешков”е представил двугодишната си работа по предпазване на връстниците от въвличане в конфликти и асоциални прояви. Единадесетокласниците Николай, Даниела и Виктория са разговаряли откровено с представители на основните училища и с представители на средните училища. Във втората част на занятията  психологът на МКБППМН, Дияна Георгиева е представила различните начини за справяне с агресията. Всички участници работили и по новия брой на вестник „Тормоз”, който е оформен като помагало за провеждане на класови дискусии.

До 28 февруари в Комисията трябва да бъдат представени формулярите с новите разработки за съвместни инициативи за 2019 г. След процедура по одобрение те ще се финансират и реализират до края на календарната година.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.