Празника на хляба и плодородието в Каменово

Областният управител Гюнай Хюсмен бе гост на Празника на хляба и плодородието в село Каменово.

В приветствието си към жителите и гостите на кубратското село Г.Хюсмен поздрави организаторите на събитието – читалище ”Напредък – 1911“ с председател Христо Христов и секретар Петя Неделчева, за чудесната инициатива. Областният управител пожела традицията да се почита хляба да се запази и децата от селото, част от които участваха в празника, да я продължат.

Гюнай Хюсмен благодари на Община Кубрат за това, което прави за поддръжката на читалищата в региона, както и на спонсорите, подпомогнали провеждането на празника. Областният управител използва повода и да призове жителите на Каменово към търпение, докато се извършва ремонтът на пътя Разград-Кубрат. Той припомни, че пое ангажимент към участниците в протестите в община Кубрат по повод лошото състояние на пътя ремонтът да започне до края на годината.

Жителите и гостите на Каменово се насладиха на концертната част от празника, в която участваха: самодейци от Женска фолклорна група „Капанка” към читалището, фолклорна група „Хризантеми”- с.Просторно, фолклорна група от село Побит камък, танцов състав „Детелини” при читалище ”Стефан Караджа”- с. Равно, певчески състав от пенсионерския клуб в село Тетово, Пламена Петрова и Текин Зекериев от класа по поп пеене на Свилена Дечева в Центъра за работа с деца в Разград, както и деца от Каменово, които изнесоха рецитал.

Реклама:


Г. Хюсмен опита и от вкусните тестени изделия, приготвени от местни жители и подредени в изложба във фоайето на читалището.

Сред официалните гости на събитието бяха и: кметът на Кубрат Алкин Неби, общинските съветници от Кубрат Пламен Петров и Сашо Цонев, Мариела Йорданова – управител на „Сортови семена”- Кубрат. Спонсори на събитието, което завърши с народни хора и песни пред читалищната сграда, бяха: Община Кубрат, Марин Костов, Пламен Петров, Мариела Йорданова и Стефан Минчев.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *