ПП-ДБ предлагат изцяло електронна регистрация на МПС

„Продължаваме промяната – Демократична България” внесоха промени в Закона за движение по пътищата, които предвиждат възможност за изцяло електронно заявяване на регистрация на МПС, къобщиха от пресцентъра на коалицията.
Друго предложение е да отпаднат стикерите за „Гражданска отговорност” и технически преглед и да се постави ограничение за въвеждане на нови стикери с подзаконов акт. По този начин на практика стикерите от предното стъкло на автомобилите се премахват.
Законопроектът, внесен от Божидар Божанов и група народни представители, предвижда също спирането и връчването на актове и фишове на пътя на шофьори, които имат повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления. Наличието на такива шофьори-рецидивисти ще е публично, при гаранции за защита на личните дани Депутатите от ПП-ДБ предлагат още задължение за администрацията за изпращане на уведомления за изтичащи документи (застраховка, технически преглед, свидетелство за управление), възможност за обжалване на електронни фишове по настоящ адрес на нарушителя, вместо по местонарушение, възможност за електронна документация при провеждане на курсове за придобиване на правоспособност, автоматизирано издаване на електронен фиш при установяване с камери на липса на технически преглед или застраховка и др. мерки за намаляване на административната тежест от една страна, и повишаване на ефективността на контрола, от друга.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.