Почистват рекламното пано на входа на „Орел““

Започна почистването и обновяването на рекламното пано, обозначаващо началото на жилищен комплекс „Орел“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Работата по високия 5,5 м постамент извършват специалисти от „Енергомонтаж РР“ и “Паркстрой“. Зам.-кметът Добрин Добрев и директорът на “Паркстрой“ Николай Борисов извършиха оглед и обсъдиха следващите фази от обновяването на паното.

Сега със струя пясък се сваля напластената 4-5 пласта боя до метал. След отстраняването и на ръждата ще стане ясно кои букви от надписа трябва да бъдат подменени с нови и кои могат да бъдат запазени. След това цялото пано ще бъде покрито с антикорозионен грунд. Последният етап е боядисване на буквите, а дизайнът на надписа ще бъде обсъден допълнително.

Обновяването на рекламното пано е планирано от Община Разград и е част от дейностите, с които ръководството на местната управа подобрява инфраструктурата в източната част на жк „Орел“, която не бе включена в ремонта за благоустрояване на квартала. От Общината припомнят, че през последните две години в „Орел“ бе извършено и асфалтиране на голяма част от междублоковите пространства и паркинги.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.