Почина Патрисия Миярде, изиграла ролята на съдията в „Октопод”

Актрисата Патрисия Миярде, на 63-годишна възраст във вторник следобед е починала в болницата „Сан Камило” в Рим от инфаркт.

Тя стана изключително популярна с ролята на Силвия Конти в сериала „Октопод” в партньорство с Микеле Плачидо.

Родена е на 24 март 1957 г. в Мон дьо Марсан, област Нова Аквитания, Франция. В Италия тя живее от края на 80-те години на ХХ век, първо на ул. „Апиа Антика” в Рим, впоследствие в Кастел Гандолфо. Тя е известна на широката публика, тъй като между 1989 и 2001 г. изигра ролята на смелата магистратка Силвия Конти в „Октопод“ – в сериала, в който Микеле Плачидо беше в ролята на комисар Катани. Роля, която ѝ донесе голяма популярност. Героинята ѝ се беше заклела, че ще отмъсти за смъртта на комисаря, героя на историята, убит от мафията.  “Защо е толкова голям успехът ли? Наистина не знам”, обяснява Миярде в интервю за Repubblica. „Мисля, че Силвия се харесва на публиката, защото носи висок морал, чистосърдечна и открита е. В началото тази роля ме плашеше, правеше ме нервна. Но после тръгнаха нещата. За да създадеш наистина един персонаж, е необходимо да повярваш дълбоко в него, и аз положих усилие да мисля и да се държа като нея. Много се забавлявах когато влизах в ролята ѝ, толкова е самоуверена. Сценаристите Рули и Петраля създадоха перфектна роля. Само в един момент не бях съгласна с тях. Силвия не можеше да се влюби в Ликата. В един момент тя трябваше да отиде да се срещне с Дейвид. Аз се разбунтувах. Как може една жена, загубила голямата любов на живота си по  насилствен начин, да се държи така?”.

В своята кариера Патрисия  е участвала в много филмови и телевизионни продукции. Една от първите ѝ роли е появата ѝ във филма „Времето на ябълките 2“ през 1982 г. Дебютира в италианското кино през 1987 г. с телевизионния филм на Карло Лидзани „Застраховка за живот”. През 1990 г.  участва в „Слънце през нощта“ на Паоло и Виторио Тавиани.  Голямата ѝ популярност обаче идва със сериала „Октопод” по Rai 1. Между 2001 и 2003 г. е сред главните герои на фантастиката на Canale 5 „Красотата на жените”, където играе ролята на Анджелина Бруза.

През 2002 г. се разпространи новината, че се е опитала да се самоубие във вилата си  на Appia Antica в Рим, поглъщайки огромна доза барбитурати. Но самата тя я отрече: „Проява на недобросъвестност, но така или иначе беше измислена история. Продуцентът на „Красотата на жените”, Алберто Таралло, ме помоли да отслабна, за да играя в третата серия – каза актрисата – вместо това аз се върнах натежала с три килограма от почивка в Малдивите. И така реших да взема драстични мерки –  избрах да не ям нищо, пих малко, пуших много и тренирах с велоергометър. Един ден имах среща с приятел, но я пропуснах, той се притеснил и дойде да ме търси вкъщи,  извика полиция, карабинери и линейка и така се роди историята за опита за самоубийството”.

Източник: repubblica.it

Превод: Нели НИКОЛОВА

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.