„Походът на книгите“ в училището в Ясеновец

Зам.-кметът на Разград Добрин Добрев се включи в инициативата „Известни българи четат на деца“, част от кампанията „Походът на книгите“. Целта е насърчаване на интереса на младите хора към книгите и четенето. Това съобщиха от пресслужбата на местната управа.

По покана на учителя по литература Велчо Велчев Добрин Добрев посети ОУ “Св.св. Кирил и Методий в Ясеновец, където пред близо 150 деца прочете заключителната част на 21-ва глава от романа на Антоан дьо Сент-Екзюпери „Малкият принц“. Романът се изучава по програмата за 6 клас.

Добрин Добрев се обърна към децата с призив да четат книги и защото така ще са по-добре подготвени за часовете по български език и литература, и защото книгите ни водят на места, които в реалността е малко вероятно да видим. Зам.кметат допълни още, че книги могат да се четат и по интернет, и с мобилен телефон, но най-приятно е в хартиен вариант, който и той избра, за да прочете откъса от „Малкият принц“.

Преди срещата си с децата Добрин Добрев разгледа материалната база на училището заедно с директора Младен Матев и увери, че състоянието на учебните бази е приоритет на общинското ръководство, като всяка година се извършва обновление на части от тях. Зам.-кметът припомни, че миналата година бе изградена спортна площадка в ОУ “Ив. С.Тургенев“ и обновена спортната площадка в двора на ОУ “Никола Икономов“, а през тази предстои изграждането на нова спортна площадка, която ще се ползва от учениците от три училища в Разград: ППМГ “Акад. Н.Обрешков“, СУ “Христо Ботев“ и Спортното училище.

/e-Razgrad/

Hits: 33

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.