Постоянните комисии на ОбС – Разград обсъждат проекта за бюджет за 2021 г.

Започна обсъждането в постоянните комисии на Общински съвет-Разград на проекта за бюджет на Община Разград за 2021 г.

Първото заседание, на което кметът Денчо Бояджиев представи докладната записка, бе съвместно между комисиите по бюджет, финанси и икономическа политика и по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности. В дискусията участваха и заместник-кметовете: Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Руска Вътева. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

По време на заседанието в комисията по бюджет постъпиха няколко предложения, които бяха одобрени от 5 от присъстващите 7 члена на комисията, останалите не участваха в гласуването. Сред предложенията бяха: изграждане на спортна площадка до блок 12 в жк „Орел“, ремонт на площадка между блок 1 и 2 в жк „Орел“, довършване на ремонта на ул. „Марица“ в Побит камък, ремонт на детските площадки до „Юта маркет“ и „Бели Лом“53 и 55; ремонт на баскетболната площадка зад блоковете „Знаме на мира“, довършване на тротоарите в района на бул. „България“55 и ул. „Арда“1. От комисията по култура нямаше предложения за изменения в бюджетната рамка, но имаше множество въпроси по финансирането на събитията от културния календар, на които общинското ръководство и експерти от общинската администрация отговориха детайлно.

След близо едночасова дискусия по време на съвместното заседание и двете комисии одобриха докладната – в комисията по бюджет „за“ гласуваха 5 от 7 присъстващи съветници, а в комисията по култура – 3 от 5 присъстващи, нямаше гласували „против“ или „въздържал се“, останалите съветници не участваха в гласуванията.

Обсъждането на проектобюджета продължава на още три съвместни заседания днес и още три утре. Последното е в 16,30 часа в зала 1101 в Община Разград. В него ще участват членовете на бюджетната комисия и председателите на всички постоянни комисии.

От Общината припомнят, че проектобюджетът за 2021 г. бе представен на публично обсъждане на 8 февруари. Общият обем на бюджета е 63 785 794 лева, това е първият общински бюджет, съставен, приет и изпълняван в условията на извънредна епидемична обстановка.

Докладната за Бюджет 2021 г. е в дневния ред на заседанието на Общински съвет-Разград на 2 март от 13,30 ч. в залата на 11-я етаж на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.