Постоянните комисии в Общинския съвет – с нови състави и председатели

Гласуването по време на сесията на ОбС, на която бяха приети неговият правилник за работа, съставът и председателите на постоянните комисии, се очерта какво ще се случва в пленарната зала: БСП и „Демократична България“ гласуват заедно, ГЕРБ и ДПС – против или не участват, а „Кауза Разград“ и ЗНС – още се ориентират в обстановката, но по-скоро – гласуват заедно с управляващите.

С едноминутно мълчание в памет на двама велики българи, напуснали ни преди дни – почетният гражданин на Разград – алпинистът Аврам Аврамов и актьорът Стефан Данаилов, започна заседанието. Клетва положиха новите двама общински съветници: Румяна Балтова от БСП и Мирослав Цанев от „Демократична България“, които заемат местата на новоназначените зам.-кметове на Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров.

Когато започна обсъждането на правилника за работата на ОбС, Иво Димитров от „Демократична България“ не пропусна да предложи възнаграждение от 1 лев за общински съветник и по два – председател на комисия. То и този път не мина /макар подкрепено и от шестимата съветници от “Демократична България” и още четирима/ и остана досегашният вариант – 65% от брутната средна работна заплата в общинската администрация за съветник и 70% – за председател на комисия. Председателят на ОбС ще получава 90% от кметската заплата.

Пак по предложение на Иво Димитров, постоянните комисии от 10 стават 12 – новите са Комисия по подготовка на общински програми, проекти и контрол на изпълнението им и Комисия за общинско сътрудничество и взаимодействие с НСОРБ. Запазва се и Комисията за проверка и установяване конфликт на интереси /ЗПКОНПИ/ .

Милен Минчев от „Демократична България“ ще оглавява Постоянната комисия  по бюджет, финанси и икономическа политика, решиха съветниците. Начело на комисията по управление на общинската собственост и стопанство е Иво Димитров от „Демократична България“; Калоян Монев от “Кауза Разград“ е председател на комисията по законност, превенция на корупцията, сигурност, контрол на решенията, етика, предложения на гражданите и връзка с неправителствени организации; Джипо Джипов от „Демократична България“ – на  комисията по устройство и развитие на територията, транспорт; Румяна Балтова от БСП – на комисията околна среда, селско, горско, водно и ловно стопанство; д-р Николай Колев от БСП – на комисията по социална политика, трудова заетост и здравеопазване; Елка Неделчева от БСП – на комисията по образование и наука; Свилена Дечева от ЗНС – на комисията по култура, културно – историческо наследство и духовни ценности; Ремзи Реджеб от ЗНС – на комисията  за младежта, спорта и туризма; Таня Тодорова от БСП – на комисията по международно сътрудничество; Пейчо Георгиев от „Демократична България“ – на комисията по ЗКОНПИ; Огнян Обрешков от „Демократична България“ – на комисията по подготовка на общински програми, проекти и контрол на изпълнението им и Надежда Радославова от ГЕРБ – на комисията за общинско сътрудничество и взаимодействие с НСОРБ.

Равносметката показва, че .„Демократична България“ има пет председателски места, БСП – четири, ЗНС – две, “Кауза Разград“ – едно и ГЕРБ – също едно. ДПС се отказа от единствената й предложена комисия.

Съветниците отложиха докладната записка на кмета Денчо Бояджиев – за провеждане на извънредно Общо събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, което ще се състои на 19 декември, за следващото на заседание на местния парламент /вероятно на 18 декември/, за да могат съветниците да се запознаят в детайлите в нея.

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Постоянните комисии в Общинския съвет – с нови състави и председатели”

  1. АЗ РАБОТЯ ЗА 500 ЛЕВА ЦЯЛ МЕСЕЦ ,А ТИЯ БОГОИЗБРАНИ ЗА 4-5 ДНИ ЗА 700. ЗА ТОВА СЕ НАТИСКАХА ДА СТАНАТ СЪВЕТНИЦИ . КАК НЕ БЕШЕ ГИ СРАМ ЗА БЛАГОРВОТИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ / ЗА ДЕТЕТО БЕЗ КРАЙНИЦИ / СЪБРАХА САМО 300 ЛВ.

  2. Несправедливи са тези заплати на фона на ниското заплащане в Разград. Има хора, които цял месец работят за минималната заплата. Очакваме поне някаква благотворителност, при условие , че тези хора имат и други основни доходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.