Постоянен арест за мъжа от Стражец, подпалил къщата на бившата си жена в Раковски

Районният съд в Разград уважи искането на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 31-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за палеж на частен дом, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

Прието беше обоснованото предположение, че Т.Р. е извършил престъплението, за което е обвинен, както и възможността отново да извърши престъпление или да се укрие, ако бъде освободен.

Мъжът е добре известен на органите на реда. Осъждан е многократно за различни деяния, сред които такива, извършени в условията на домашно насилие към родителите му. Последно е излежал ефективна присъда през ноември 2023 година.

В малките часове на 12 януари 2024 година Т.Р. пътувал до село Раковски заедно със свой познат. Там живеела жена, с която обвиняемият съжителствал преди време в Германия. Връзката им приключила по нейно настояване и след като нееднократно жената станала обект на физическо и психическо насилие. Факт, за който свидетелства заповед за защита от домашно насилие, издадена от съд в Германия.

Въпреки изминалото време, Т.Р. решил да изпълни част от заканите си към жената. Пристигайки на адреса й, счупил стъкло на прозорец и предизвикал умишлен пожар. Точните щети от палежа ще бъдат установени след като станат ясни резултатите от назначените по досъдебното производство експертизи.

Определението на Районния съд подлежи наконтрол от Окръжния съд в Разград.

/e-Razgrad

Hits: 246

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.